LUZNY BUT!!!!!!!!!!!!!!!!

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

LUZNY BUT!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: pnw22 » czw sierpnia 24, 2006 7:55

Witam wszystkich.Moze ktos mi w moim wielkim problemie pomoze,jezdze na butach Australijskiej Firmy BONT na odlewkach naleze nie do poczatkujacych,ale mam straszny problem w lewym bucie,po kilku min.jazdy juzuje mi sie but w gornej czesci sznurowadla prawy jest OK juz zalozylem nowe sznurowki woskowane i duzo trykow wiazania i problem sie znowu pojawia jestem strasznie zalamany gdyz dla mnie z luznym butem to nie jest zadna przyjemnosc.Prosze o porade z gory serdeczne dzieki.

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » pt sierpnia 25, 2006 2:23

Cześć,

Co to znaczy "na odlewkach"? Jaki model Bonta?

Dwie sznurówki, jedna na dolną część buta, druga na dwa górne oczka.
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Re: LUZNY BUT!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: WFH » pt sierpnia 25, 2006 10:32

pnw22 pisze:Witam wszystkich.Moze ktos mi w moim wielkim problemie pomoze,jezdze na butach Australijskiej Firmy BONT na odlewkach naleze nie do poczatkujacych,ale mam straszny problem w lewym bucie,po kilku min.jazdy juzuje mi sie but w gornej czesci sznurowadla prawy jest OK juz zalozylem nowe sznurowki woskowane i duzo trykow wiazania i problem sie znowu pojawia jestem strasznie zalamany gdyz dla mnie z luznym butem to nie jest zadna przyjemnosc.Prosze o porade z gory serdeczne dzieki.
Troche nie po Polsku ta wypowiedz...Zaprzyjaznij sie ze slownikiem :lol: :lol: :lol:
I zastosuj sie do rady!!!

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » pt sierpnia 25, 2006 5:48

powerhouski pisze:Cześć,

Dzieki..Model Buta to PYROTECK dokladnietak jak opisales na dwie sznurowki.

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » pt sierpnia 25, 2006 5:50

pnw22 pisze:
powerhouski pisze:Cześć,

Dzieki..Model Buta to PYROTECK dokladnietak jak opisales na dwie sznurowki.
Na odlewkach to znaczy Buty na moja noge robione.

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » pt sierpnia 25, 2006 5:55

WFH pisze:
pnw22 pisze:Witam wszystkich.Moze ktos mi w moim wielkim problemie pomoze,jezdze na butach Australijskiej Firmy BONT na odlewkach naleze nie do poczatkujacych,ale mam straszny problem w lewym bucie,po kilku min.jazdy juzuje mi sie but w gornej czesci sznurowadla prawy jest OK juz zalozylem nowe sznurowki woskowane i duzo trykow wiazania i problem sie znowu pojawia jestem strasznie zalamany gdyz dla mnie z luznym butem to nie jest zadna przyjemnosc.Prosze o porade z gory serdeczne dzieki.
Troche nie po Polsku ta wypowiedz...Zaprzyjaznij sie ze slownikiem :lol: :lol: :lol:
I zastosuj sie do rady!!!
Tak masz racje troche bledow mam prawo robic poniewaz przebywam 26 lat poza granica Polski i wcale sie tego nie wstydze znam ludzi co po paru latach zapomnieli jezyka Polskiego.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pt sierpnia 25, 2006 8:28

pnw22 pisze: Tak masz racje troche bledow mam prawo robic poniewaz przebywam 26 lat poza granica Polski i wcale sie tego nie wstydze znam ludzi co po paru latach zapomnieli jezyka Polskiego.
W takim razie bardzo przepraszam. I gratuluje pamieci.
Pozdrawiam

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » pt sierpnia 25, 2006 8:34

WFH pisze:
pnw22 pisze: Tak masz racje troche bledow mam prawo robic poniewaz przebywam 26 lat poza granica Polski i wcale sie tego nie wstydze znam ludzi co po paru latach zapomnieli jezyka Polskiego.
Pozdrawiam
Bardzo milo z twej strony.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pt sierpnia 25, 2006 8:37

pnw22 pisze:
WFH pisze:
Pozdrawiam
Bardzo milo z twej strony.
Po prostu glupio wyszlo, blad z mojej strony.
Bardzo sznuje osoby, ktore pomimo przebywania na emigracji( czesto dlugiej i praktycznie przymusowej) kultywuja ojczysty jezyk i tradycje.
Ale juz wiecej nie pisze, bo znow wladza forum bedzie mi zarzucac, ze pisze nie na temat.

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » sob sierpnia 26, 2006 7:13

Cześć pnw22,

Jeżeli but był robiony na miarę, to powinien być jak ulał. Oczywiście wpadki się zdarzają ale moim zdaniem ten kto robi "odlew" ponosi odpowiedzialność, chociaż zdarzały się przypadki gdzie przy dobrym "odlewaczu" buty były 2 rozmiary za duże.

Górne sznurowadło przełóż przez drugie od góry oczko przewlekając od strony wewnętrznej do zewnętrznej i zaraz potem do góry do pierwszego oczka przewlekając od zewnętrznej do wewnętrznej ( ten manewr utworzy jakby pętelkę pomiędzy oczkami). Zrób to samo z drugą stroną buta. Następnie przewlec sznurowadło z prawej strony przez utworzoną pętelkę na lewej stronie buta i vice versa.

Mam nadzieję że będzie pracować, jeżeli przy pełnym ściągnięciu sznurówki gdzie obie strony buta stykają się ze sobą i but ciągle jest za luźny, spróbuj rozciąć taki gąbkowy pokrowiec na puszkę od piwa (nazywają to "stubbie holder" u nas), wytnij tyle żeby pokryć grzbiet stopy i wokół kostki i wkładaj to między język buta i stopę...

Pozdrowienia z nieznośnie parnej Korei

Tomek

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » sob sierpnia 26, 2006 6:26

powerhouski pisze:Cześć pnw22,

Jeżeli but był robiony na miarę, to powinien być jak ulał. Oczywiście wpadki się zdarzają ale moim zdaniem ten kto robi "odlew" ponosi odpowiedzialność, chociaż zdarzały się przypadki gdzie przy dobrym "odlewaczu" buty były 2 rozmiary za duże.

Górne sznurowadło przełóż przez drugie od góry oczko przewlekając od strony wewnętrznej do zewnętrznej i zaraz potem do góry do pierwszego oczka przewlekając od zewnętrznej do wewnętrznej ( ten manewr utworzy jakby pętelkę pomiędzy oczkami). Zrób to samo z drugą stroną buta. Następnie przewlec sznurowadło z prawej strony przez utworzoną pętelkę na lewej stronie buta i vice versa.

Mam nadzieję że będzie pracować, jeżeli przy pełnym ściągnięciu sznurówki gdzie obie strony buta stykają się ze sobą i but ciągle jest za luźny, spróbuj rozciąć taki gąbkowy pokrowiec na puszkę od piwa (nazywają to "stubbie holder" u nas), wytnij tyle żeby pokryć grzbiet stopy i wokół kostki i wkładaj to między język buta i stopę...

Tomek
Czesc Tomek!!!!
Serdeczne dzieki za informacje,ale z tymi gornymi sznurowkami tez juz probowalem i bez skutku ostatnio zaciagalem bardzo duzo informacji nawet od zawodowcow u nas na zachodzie i bez skutkow,chyba sprubuje ta druga wersje STUBBIE HOLDER a te buty byly wykonane bardzo dobrze juz je mam 3 lata i do tychczas bylo bez szwanku ale ten problem mi sie pojawil przy wszystkich butach mam 4 pary BONT rocznie smigam okolo 12000 km przypuszczam ze moze to byc zwiazane z moja operacja lewej nogi ktora niedawno temu przeszedlem i noga nie jest jeszcze OK.
Chyba zdecyduje sie na najnowszy model BONT odlew robi mi Ortopeda ktory ma wielkie doswiadczenie.Pozdrawiam.PNW22.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pn sierpnia 28, 2006 2:55

pnw22 pisze:[
Sa te buty byly wykonane bardzo dobrze juz je mam 3 lata i do tychczas bylo bez szwanku ale ten problem mi sie pojawil przy wszystkich butach mam 4 pary BONT rocznie smigam okolo 12000 km przypuszczam ze moze to byc zwiazane z moja operacja lewej nogi ktora niedawno temu przeszedlem i noga nie jest jeszcze OK.
Chyba zdecyduje sie na najnowszy model BONT odlew robi mi Ortopeda ktory ma wielkie doswiadczenie.Pozdrawiam.PNW22.
No to tak odchodzac od tematu, jestem pelen podziwu jesli chodzi o pokonywany rocznie dystans...I jesli mozna wiedziec to w jakim kraju Pan jezdzi???

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Piotr B » pn sierpnia 28, 2006 3:00

powerhouski pisze:Cześć pnw22,

Tomek
Bałem się pierwszy zejść z tematu :wink:

To co słychać w nieznośnie parnej Korei. Co tam robicie?? i jak Wam idzie.
Czekamy na wyniki.

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » wt sierpnia 29, 2006 12:08

Korea w tej chwili to tylko MŚ.

Jak narazie aklimatyzujemy się do tutejszych upałów i zapoznajemy sie z szybkim ale wyboistym torem.
Zdjęcia można obejrzeć pod http://community.webshots.com/user/powerhouski

Więcej informacji niestety po angielsku http://joondalupskating.forumsplace.com/forum-3.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”