- frekwencja ok 60-70 osób - uważam,że całkiem niezła, biorąc pod uwagę,że startowały tylko te dwie kategorie i mogli brać udział zawodnicy z 3 województw (mazowieckie,łódzkie i świętokrzyskie)
- wyniki
- na 300m Daniel Gwadera rewelacyjny rezultat 26,22!!!Potwierdził klasę i pokazał,że jego wynik na zeszłorocznych MP nie był przypadkiem,jest to nieoficjalny rekord Polski seniorów, bardzo dobrze także Janek Szymański z rezultatem 27,24(rekord życiowy) to oczywiście juniorzy młodsi(wg przepisów PZSW),zaś wśród młodzików Damian Gwadera przed Bartkiem Chojnackim.Wśród juniorek bezkonkurencyjna Aleksandra Goss - 29,54
- na 500m role się odwróciły i po fantastycznym finiszu wygrał Janek z także super wynikiem 44,31
- na 1500m po bardzo dobrze taktycznie rozegranym biegu ponownie wygrał jednak Daniel,myśle,że rywalizacja między tymi zawodnikami może przynieść wieli korzyści i miejmy nadzieję,że przełoży się na wyniki w rywalizacji międzynarodowej
- kluby - 5 - Stegny Warszawa,Zryw Słomczyn,Dziewiątka Tomaszów Mazowiecki,Ambra Sprandi Rollsport Warszawa i co cieszy dawno nie widziana na zawodach wrotkarskich Błyskawica Domaniewice.Cieszy to,że coraz więcej klubów poważniej patrzy na rolki.
- sędziowie - niestety i o nich trzeba wspomnieć...
Ogólnie zaś jest trochę pozytywów i mam nadzieję,że dyscyplina będzie się rozwijać i zostanie należycie doceniona.Ufff strasznie się rozpisałem,ale siesze całymi dniami w domu i troche mi się nudzi...