Jakie kolka?
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Jakie kolka?
Heja. Chcialem kupic sobie rolki do jazdy rekreacyjnej (jezdze rowniez na aggresach) i mam pytanie: Czy jesli mam 185cm wzrostu + waze 80kg to rolki Salomona z kolkami 78mm/78A beda odpowiednie? Jezdzic umiem, z tym ze do tej pory najwieksze kolka jakie mialem to 55mm (: Nie chce wcale osiagac wielkich predkosci, tylko raz na jakis czas pojezdzic na dystans. Czy 78A to nie za malo?
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kiedyś na forum zaproponowałem w takiej sytuacji wyciecie kółek np. z kartonu. Zwróć szczególną uwagę na te kółka które są przykręcane w pod miejscem mocowania szyny do buta.tph pisze:No z tym, ze moge w ladnej cenie kupic rolki 78A. Zastanawiam sie czy znajdzie sie np. 78mm kolka z 82A, albo czy do tej szyny wejda 80mm kolka (ale nie mam jak sprawdzic narazie)
Powodzenia
- koziar2
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Moje rolki: Rollerblade Twister III
- Jeżdżę od: 01 maja 2006
- Kontakt:
powiem tyle. Przy wzroscie 192 i wadze ok 90kg mialem kolka 78mm 80A - zajechane po 3 miesiacach jazdy.
Obecnie Hyper +G 80mm / 85A - jestem zdecydowanie bardziej zadowolony niż z poprzedników i są zdecydowanie trwalsze - po 2 miesiącach lekkie ślady zużycia ale to jest normalne przy jezdzie średnio co 2-gi dzień po 1-2 godziny
tak więc polecałbym albo poszukać czegoś z twardszymi kółkami albo sie nie przejmować, zjechać oryginalne i kupić nowe (może też miałem pecha do tych kółek że mi się tak szybko starly).
Obecnie Hyper +G 80mm / 85A - jestem zdecydowanie bardziej zadowolony niż z poprzedników i są zdecydowanie trwalsze - po 2 miesiącach lekkie ślady zużycia ale to jest normalne przy jezdzie średnio co 2-gi dzień po 1-2 godziny
tak więc polecałbym albo poszukać czegoś z twardszymi kółkami albo sie nie przejmować, zjechać oryginalne i kupić nowe (może też miałem pecha do tych kółek że mi się tak szybko starly).
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Nie dziwota. HYPER +G 80/84mm 85A twardości to najlepsze kółka na świecie w tym rozmiarzekoziar2 pisze:.
Obecnie Hyper +G 80mm / 85A - jestem zdecydowanie bardziej zadowolony niż z poprzedników i są zdecydowanie trwalsze - po 2 miesiącach lekkie ślady zużycia ale to jest normalne przy jezdzie średnio co 2-gi dzień po 1-2 godziny![]()