Pytam, bo wolałbym oszczędzić sobie wydatków, jeśli mają być bezproduktywne albo mało produktywne.
Uprzedzając część wypowiedzi zdaję sobie sprawę, że techniki jazdy nic nie zastąpi i należy ją wałkować z głową.
Dzięki, Janusz
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Dołączam sie do pytań i dodaję od siebie:Janusz pisze:Czytając recenzje butów na stronach sklepów można wyciągnąć wniosek, że dobry but zdecydowanie zbliża do lepszych rezultatów. Zakładam, że opinie te pisali klienci, którzy płacili za te buty. Czy moglibyście podzielić się swoimi wrażeniami po przesiadce na zawodnicze, twarde buty? Czy zmienia się technika jazdy? Kiedy należy zmieniać but na twardy?
Hmm,Toudi pisze: Myślę, że z powodu wagi buta i pewnych rezerw, które uwalnia ruch kostki.
Sztywne kostki to jej "nie koślawienie", czyli koła w linii prostej nogi. Chodzi o to, aby jej nie przekrzywiać, szczególnie na boki.mrv pisze:Hmm,Toudi pisze: Myślę, że z powodu wagi buta i pewnych rezerw, które uwalnia ruch kostki.
W inline planet byl wywiad z Joe Mantią w którym mówił o 3 rzeczach nad którymi będzie zawsze pracował:
1 - nos-kolano-stopa
2 - zgiete kolana
3 - sztywne kostki
Czy ktos mi może wytłumaczyć jak to sie ma do "ruchu kostki" w niskich butach ?
Zatem wysoka cholewka sprzyja niekoślawieniu ?zico pisze: Sztywne kostki to jej "nie koślawienie", czyli koła w linii prostej nogi. Chodzi o to, aby jej nie przekrzywiać, szczególnie na boki.
Tak, ale niestety nie rozwiązuje problemów w 100%, mało tego - dużo osób też koślawi stopy i w wysokich butach...mrv pisze:Zatem wysoka cholewka sprzyja niekoślawieniu ?zico pisze: Sztywne kostki to jej "nie koślawienie", czyli koła w linii prostej nogi. Chodzi o to, aby jej nie przekrzywiać, szczególnie na boki.