Witam! Posiadam rolki Fila, mniejszy jaki model. Moje 76mm kółka są już mocno zjechane... MOCNO zjechane. Łożyska też. Więc szukam zestawu kółka + łożyska, no ewentualnie oddzielnie. Preferuję jazdę szybką (rozpędzić się na długiej alejce w parku itd.). Jeżdżę w parku, asfalt raczej równy, ale zdarzają się wyboje - to apropo twardości. Rozmiar chcę mieć 84 mm (większe kółka = szybsza jazda), a 84 mi maksymalnie w szynę wejdzie, która nie jest zjechana, jest ładna, a na dodatek nie mam kasy na nową. But też jest dobry, więc wystarczy kółka wymienić i będzie git majeranek.
Chcę wydać tak chyba do 200 zł.
http://www.zicoracing.com/Kolka_Rollerb ... ki-29.html
Czy te kółka są dobre? Czy może dla mnie byłyby lepsze? Nie znam się zbytnio na tym
Tulejki to są te śruby tak? A to je mogę sobie w szkole sam zrobić, więc nie są konieczne ^^
Tutaj
viewtopic.php?f=5&t=4313
kolega pisał o tych samych kółkach, że mają 8 milimetrową tulejkę, a on też ma File, czyli prawdopodobnie ja też mam 6mm? W jaki sposób miałbym 6mm tuleje włożyć do łożysk z 8mm dziurką, żeby się trzymało o.O Bo do tych łożysk są chyba 8mm tuleje, tak?