Zamiar kupna Rollerblade Aero 90 Women - wątpliwości...

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
Huda_Larwa
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Zamiar kupna Rollerblade Aero 90 Women - wątpliwości...

Post autor: Huda_Larwa » pn lipca 31, 2006 5:17

Witam,
Forum raczej zdominowane przez Panów, a ja mam taki babski problem :) . Chce kupić rolki no i spodobały mi się takie.

Obrazek

Przyznam się bez bicia, że w sklepie nawet nie spojrzałam, co to za model, ale Google pomogło (Aero 90 Women z 2005).

No i moje wątpliwości:
- czy warto wydawać 599 zl za takie rolki?
- jestem nowicjuszem, jeździłam kiedyś troche na wrotkach i na łyżwach, ale wszystko dawno temu (w sklepie troche pojeździłam i pierwsze spostrzeżenia - wygodne i same jadą), czy one mnie nie przerosną? tzn. czy się w nich nie zabije? (oczywiście kask i ochraniacze też planuje nabyć)
- czy od razu warto zmienić kółka na mniejsze, bo 90 będą dla mnie na początek za szybkie?

Liczę, że rozwiejecie moje wątpliwości i jutro już będę mogła spróbować swoich sił na 8 kółkach...

Pozdrawiam,
HL

gilbeert
Czterokółkowiec bez hamulców
Moje rolki: Rollerblade Astro 5

Prawie nie na temat

Post autor: gilbeert » pn lipca 31, 2006 11:02

Przepraszam Cię Larweczko,
za słabo się znam, żeby Ci rzetelnie pomóc i jednocześnie...
za mocno chce mi się napisać, żebym mógł się powstrzymać:
Ale fajne role! :)

życzę dużo pomocnych odpowiedzi i trafnego wyboru,
gilbeert

Awatar użytkownika
Huda_Larwa

Nie wytrzymałam!

Post autor: Huda_Larwa » pn lipca 31, 2006 11:49

Za późno. Kupiłam i koniec kropka.

A było to tak. Te roleczki (cudo :!: chyba będę w nich dzisiaj spać) wypatrzyłam już w niedziele w Go Sport w M1, ale postanowiłam nie podejmować pochopnie decyzji. Przymierzałam również Fila, Salomon, ale wszystkie jakieś takie niewygodne. Z płaczącym sercem zostawiłam na przechowanie, żeby nikt nie wykupił przypadkiem i zdecydowałam zajrzeć na Jana Pawła do Roll Sport.

Dziś po pracy prędziutko popędziłam do sklepu. Pan miły, nie wciskał nic drogiego, a wybór duży - szkoda, że nie dla mnie (może za parę lat...). Przymierzyłam jeszcze jakiś model K2 (jeszcze by uszły, ale te Rollerblade'y z Go Sport w dalszym ciągu mi chodziły po głowie). Potem jeszcze coś innego i Rollerblade Active. I wiecie co - kicha. Firma ta sama, a rolka niewygodna jak nic. Pan pokręcił głową i powiedział, że mi niestety nic nie może więcej zaproponować na moje 39. Bo po sezonie... Wyprzedaż... Modele przebrane... Zostają skrajne numery...

:shock: O nie! Tak się już nastawiłam, że muszę JUŻ kupić rolki, nie mogę czekać do przyszłego sezonu. Poleciałam do Go Sport. Czekały, kupiłam.

W ramach większego budżetu (niż planowany) na rolki, przeznaczyłam niższy na kask i ochraniacze.

Teraz tylko chciałabym się nie zabić... Nie życzcie mi powodzenia. Jutro jadę rano, bo już nie mogę się doczekać! :D

Awatar użytkownika
MirekCz
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm

Post autor: MirekCz » wt sierpnia 01, 2006 8:34

Oglądałem te rolki w sklepie kiedyś i wyglądają bardzo fajnie...

Jeżeli jesteś początkująca to omijaj szerokim łukiem wszystkie zjazdy, bo te rolki mogą ponieść...;)

Jak trochę opanujesz jazdę to będziesz się w nich doskonale bawiła... czego Tobie życze =)

PS.Na ursynowie pada... więc pewnie dzisiaj będzie rolkowanie po korytarzu...
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

Awatar użytkownika
Huda_Larwa

Pierwsze koty za płoty!

Post autor: Huda_Larwa » wt sierpnia 01, 2006 9:14

Udało się :!: :!: :!: Wstałam rano i poszłam "szaleć" na kawałku asfaltu na moim podwórku. Asfalt kiepski, ale wrażenia ogólne bardzo dobre.

Nic mnie nie uwierało. Rolka trzyma się nóżki. Na razie trochę czuje się wożona w nieznane (na szczęście nie w orane :D ) . Jak będzie gładsza powierzchnia, to oj! :shock: Ale na powietrzu czułam się pewniej niż w sklepie, jednak przestrzeń robi swoje - można się rozpędzić!

Z ciekawych zdarzeń, to może tylko jedno. Macie pomysł, jak rozwiązać problem pana zamiatającego chodnik, który akurat wymyślił sobie, że stanie na środku trzymając miotłę w poprzek - tak, że zatarasował całą szerokość chodnika? :roll: Na szczęście mogłam się złapać murka... i zatrzymać. Rozważałam również przejazd pod i skok na szczupaka nad, ale te opcje wydały mi się bardziej ryzykowne. :wink:

Stawiam sobie dużego plusa za to, że jednak wstałam, bo 5 minut po moim powrocie zaczął padać deszcz i nie sądzę, żeby do popołudnia ścieżki wyschły. I drugiego za pochyloną pozycję i brak upadku.

Kondycji nie mam, więc już czuje plecy. Ale jestem szczęśliwa i gotowa na więcej! Teraz muszę poszukać ciekawych tras w Warszawie, a najlepiej na Pradze Północ. I niech ktoś wyłączy ten deszcz...

Pozdrawiam,
HL

Awatar użytkownika
McGregor
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: McGregor » wt sierpnia 01, 2006 10:08

No to teraz , skoro sie już ujawniłaś na forum - koniecznie musisz zajrzeć do Parku Szczęśliwickiego na najbliższe wspólne rollowanie :)

A jak nie masz daleko do Parku Bródnowskiego to również zapraszam.
#######################

McGregor '73

Awatar użytkownika
robal
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 01 kwie 1999
Kontakt:

/NOT/

Post autor: robal » wt sierpnia 01, 2006 11:22

Czesc Larwa!

Fajnie, ze pojawil sie jeszcze jeden "robaczy" forum-ludek :D
Zakupu RB pewnie nie bedziesz zalowac. :) Na mnie nie mieli rozmiarow :(